Witaj na MagazynDomowy.pl!

Zgłoś nadużycie

#13 29 grudnia 2009, 17:51

panikielecka avatar Posty: 0 Podziękowania: 0
Witam,

dzisiaj zaserwowałam bliskim tylko i wyłącznie placki ziemniaczane w trochę nietypowym stylu niż dotychczas. Składniki:
• 100 g. maki
• 150 ml. rosołu z kostki (ostudzonego)
• 150 g. wędzonej szynki (w kostkę)
• 1papryka czerwona (mała lub połówka) w kostkę
• 2 łyżki posiekanej pietruszki
• 2 łyżki świeżego szczypiorku
• 600 g. obranych ziemniaków
• olej do smażenia
Wymieszaj mąkę z rosołem do otrzymania szklistej masy. Dodaj pokrojoną szynkę, paprykę, natkę pietruszki i szczypiorek. Zetrzyj ziemniaki na grubszych oczkach i dodaj do reszty. Wlej olej na patelnie, smaż placki dowolnej wielkości na złoty kolor. Dla polepszenia smaku można posypać placki startym ostrym serem.

Muszę przyznać, że placuszki zrobiły furorę.

Zapraszam również na mój blog http://panikielecka.wordpress.com/
Można znaleźć tam porady, newsy oraz inne ciekawostki nie tylko ze świata kulinariów. Zapraszam do komentowania i do zobaczenia na blogu.
Pozdrawiam serdecznie.