Witaj na MagazynDomowy.pl!

Witaj na forum MagazynDomowy.pl!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

jak upiec sernik

Zgłoś nadużycie #1 3 kwietnia 2010, 16:50

kasiaa avatar Posty: 1 Podziękowania: 0

Zgłoś nadużycie #2 26 stycznia 2014, 20:15

Ladyhousewife avatar Posty: 2 Podziękowania: 0
Po pierwsze wszystkie składniki na masę serowa powinny mieć temparaturę pokojowa, należy je wyjąć odpowiednio wczesniej z lodówki.
Po drugie jeżeli będziemy piekli sernik dłużej jest mniejsze prawdopodobieństwo, że opadnie zamiast 60 min w 180 stopniach, radzę 15 min w 170 stopniach, a później 1,5h w 120 stopniach.
Po trzecie najlepiej nie dodawać proszku do pieczenia i nie ubijać białek oddzielnie z żółtkami, bo wtedy napowietrzamy masę i może opaść. Lepiej wymieszać białka razem z żółtkami.
Po czwarte warto studzić w lekko uchylonych drzwiczkach, sernik nie cierpi zmiany temperatur.

Polecam ten przepis jest naprawde genialny
http://www.ladyhousewife.pl/wypieki/sernik-krolewski/

Zgłoś nadużycie #3 30 stycznia 2014, 8:59

Kasia190 Kasia190 awatar Posty: 17 Podziękowania: 0
Trzeba też uważać z owocami do środka. Lepiej ich unikać, bo wtedy wychodzą takie dziury brzydkie.

Zgłoś nadużycie #4 12 lutego 2014, 17:13

hanka57 hanka57 awatar Posty: 37 Podziękowania: 1
Ja tu jeszcze dorzucę swoje "trzy grosze":
do sernika nigdy nie daję ani proszku do pieczenia, ani mąki. Dodaję za to (na 1 kg sera) 1 duże opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego.
Jeśli owoce, to tylko kandyzowane.
Koniecznie rodzynki.
Mój sernik jest bez kruchego spodu. Żadnych herbatników ani kruchego ciasta po prostu... nie uznaję.

Zgłoś nadużycie #5 25 lipca 2014, 12:09

misiek34 avatar Posty: 225 Podziękowania: 0
A robił ktoś sernik "Rosa"?

Zgłoś nadużycie #6 18 sierpnia 2014, 21:13

magda84 avatar Posty: 6 Podziękowania: 0
ja wszystkie ciasta piekę na podstawie przepisów ze strony kwestiasmaku.com. Zawsze ciasta wychodzą doskonale a serniki są genialne

Zgłoś nadużycie #7 23 października 2014, 15:25

misiek34 avatar Posty: 225 Podziękowania: 0
Chyba dzisiaj zrobię, właśnie przez tą stronę.