Witaj na MagazynDomowy.pl!

Witaj na forum MagazynDomowy.pl!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Kurczak z białym winem i musztardą

Zgłoś nadużycie #1 20 marca 2010, 16:37

cookingfans avatar Posty: 4 Podziękowania: 1
Składniki:

·1 opakowania makaronu świderki
·250 ml kremówki (30%)
·200 g piersi z indyka/kurczaka (1 pierś)
·1 nieduża cebula
·1 łyżka musztardy francuskiej
·1/3 kieliszka białego wina
·2 łyżki masła
·majeranek, tymianek, rozmaryn,
·sól, pieprz
·oliwa

1.Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posiekać.
2.Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Gdy się ugotuje zahartować zimną wodą.
3.Mięso podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i zalać winem. Gdy się zagotuje, doprawić solą, pieprzem i ziołami.
4.Wlać śmietanę. Gotować na wolnym ogniu 2-3 min mieszając – nie za długo, bo zgęstnieje i uważać, żeby nie wrzało, bo się zwarzy.
5.Zdjąć sos z palnika i dodać musztardę. Wymieszać.
6.Gorący makaron połączyć z masłem, wyłożyć na talerz i podać z sosem.

Zapraszam po więcej przepisów na mojego bloga: http://cookingfans.blogspot.com

Może macie jakieś przepisy na kurczaka ?? =)

pozdrawiam
cytuj 1 użytkownik podziękował za tę wiadomość
Użytkownicy, którzy podziękowali: agata