Witaj na MagazynDomowy.pl!

Witaj na forum MagazynDomowy.pl!

Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji,
co umożliwi Ci pisanie wiadomości, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Rejestracja jest szybka i łatwa. Zarejestruj się.

Zdrowsza czekolada?

Zgłoś nadużycie #21 3 kwietnia 2017, 16:33

mariannapii avatar Posty: 7 Podziękowania: 0
Gorzka Wedlowska najlepsza!!!

Zgłoś nadużycie #22 7 kwietnia 2017, 14:59

Laura_600 avatar Posty: 79 Podziękowania: 1
Czekolada jest zdrowsza jeśli zawiera dużo kakao. Dlatego wybieraj takie z 75% czy nawet 90% zawartością.

Zgłoś nadużycie #23 12 kwietnia 2017, 9:06

Asiczek avatar Posty: 222 Podziękowania: 2
Ważne są też inne składniki, które w tej czekoladzie się znajdują. Dlatego zawsze trzeba czytać skład produktów.

Zgłoś nadużycie #24 5 września 2017, 11:02

Jo_Ni avatar Posty: 35 Podziękowania: 0
A nie lepiej w ogóle zrezygnować z czekolady? Ja gdy najdzie mnie ochota na coś słodkiego przegryzam takie zdrowe suszone daktyle, lub biorę jakiegoś owoca typu banan arbuz. Jakoś mi wystarcza, idzie się przyzwyczaić :)

Zgłoś nadużycie #25 11 września 2017, 12:26

domowum avatar Posty: 12 Podziękowania: 1
Kochani, olej kokosowy roztopiony z naturalnym kakao i słodzikiem takim jak syrop klonowy lub daktylowy. Potem do foremki (może być zwykła salaterka i tak kroimy na kawałki) i do lodówki/zamrażarki. Powstaje pyszna zdrowa czekolada do której można dołożyć naprawdę różne składniki. Można dołożyć również mleko kokosowe w puszce (stałą część).
cytuj 1 użytkownik podziękował za tę wiadomość
Użytkownicy, którzy podziękowali: Sissy

Zgłoś nadużycie #26 4 października 2017, 15:54

Sissy Sissy awatar Posty: 15 Podziękowania: 0
domowum napisał(a):
Kochani, olej kokosowy roztopiony z naturalnym kakao i słodzikiem takim jak syrop klonowy lub daktylowy. Potem do foremki (może być zwykła salaterka i tak kroimy na kawałki) i do lodówki/zamrażarki. Powstaje pyszna zdrowa czekolada do której można dołożyć naprawdę różne składniki. Można dołożyć również mleko kokosowe w puszce (stałą część).

Kupiłaś mnie tym! Jak tylko wrócę do domu to spróbuję zrobić, brzmi świetnie :D

Zgłoś nadużycie #27 6 października 2017, 13:24

Cleme Cleme awatar Posty: 4 Podziękowania: 0
najlesze jest naturalne kakao albo 100% czekolada tylko że jest o 500% droższa

Zgłoś nadużycie #28 24 października 2017, 17:54

AnetaMalejczyk AnetaMalejczyk awatar Posty: 35 Podziękowania: 0
A ja robię sobie czasami całkiem fajne bloczki czekoladowe, o niebo zdrowsze, a sycą mnie, gdy mam ochotę na coś słodkiego :)
2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
2 łyżki miodu
2 łyżki kakao

całość zagrzać w rondelku, ale nie doprowadzić do wrzenia i gotowe :) wylać np. do silikonowej foremki i po sprawie.
Czasami takie fajne przepisy można znaleźć http://wypieki-domowe.org.pl/ tutaj, więc warto tam zaglądać.

Zgłoś nadużycie #29 30 października 2017, 8:47

Asiczek avatar Posty: 222 Podziękowania: 2
Ja tak robię sos czekoladowy. Jest zdrowszy, niż klasyczny.

Zgłoś nadużycie #30 31 października 2017, 1:45

Merdens avatar Posty: 22 Podziękowania: 0
Ja uwielbiam czekolady Wedel