Witaj na MagazynDomowy.pl!

Obieramy orzechy i migdały ze skórki

Chcesz pozbyć się skórki z orzechów włoskich, laskowych lub migdałów? Poznaj sposoby, które ułatwią ci pracę.

Łatwo zdejmiesz skórkę z orzechów, które przez noc postoją w zimnym mleku. Wtedy będą nie tylko jasne, ale także lśniące. Te które sparzysz wrzątkiem w celu usunięcia skórki staną się matowe, a ich skórka pociemnieje.

Aby usunąć skórkę z migdałów trzeba je sparzyć wrzątkiem i po chwili schłodzić i odcedzić. Następnie nacisnąć kciukiem i palcem wskazującym na spiczastą część, a migdał sam wyskoczy ze skórki.

W ten sam sposób obiera się pistacje.

Dodaj komentarz
Zadaj pytanie

Pytania

Eksperci i użytkownicy czekają aby odpowiedzieć.

Newsletter

W każdy czwartek prześlemy na Twój adres email darmowe podsumowanie nowości na Magazyn Domowy.

Najpopularniejsze w Praktyczne porady

Ostatnio na MagazynDomowy.pl