Witaj na MagazynDomowy.pl!
Chcesz pozbyć się skórki z orzechów włoskich, laskowych lub migdałów? Poznaj sposoby, które ułatwią ci pracę.
Łatwo zdejmiesz skórkę z orzechów, które przez noc postoją w zimnym mleku. Wtedy będą nie tylko jasne, ale także lśniące. Te które sparzysz wrzątkiem w celu usunięcia skórki staną się matowe, a ich skórka pociemnieje.
Aby usunąć skórkę z migdałów trzeba je sparzyć wrzątkiem i po chwili schłodzić i odcedzić. Następnie nacisnąć kciukiem i palcem wskazującym na spiczastą część, a migdał sam wyskoczy ze skórki.
W ten sam sposób obiera się pistacje.
Jest najczęściej używanym olejem w naszych kuchniach. Olej rzepakowy nazywany jest "oliwą północy" lub też "czarnym złotem". Rzepak kwitnie na żółto, a nasiona ma czarne. I to właśnie z nich ... Czytaj dalej »
Nikt nie jest w stanie zjeść na raz dużych ilości świeżych owoców i warzyw. Mogą się szybko zepsuć, jeśli nie będą odpowiednio przechowywane. Czytaj dalej »
Mole często zagnieżdżają się w kuchni, np. w kaszy, mące, lub w szafie, gdzie żerują na wełnianych płaszczach, swetrach czy futrach. To uciążliwe szkodniki, przed którymi należy się odpowiedni ... Czytaj dalej »
Kuchnia to miejsce, które powinno być urządzone nie tylko estetycznie, ale też zgodnie z zasadami ergonomii, aby zaoszczędzić nasz czas i energię. Oto nasze rady, jak zagospodarować przestrzeń, by ... Czytaj dalej »
Odpowiedź na pytanie, co jest lepsze, wanna czy prysznic, ...
Wiosna tuż, tuż. Mimo łagodnej zimy wszyscy z ...
Obserwując zjawiska przyrodnicze np. zachodzące słońce, ...
Dzięki za poradę!