Witaj na MagazynDomowy.pl!
By jedzenie długo pozostawało świeże i nie zagrażało zdrowiu należy go odpowiednio przechowywać. Smak i wygląd warzyw, mięsa, wędlin zmienia się od warunków ich przechowywania. A zbyt niska lub wysoka temperatura, dostęp powietrza mają wpływ na wartość odżywczą.
Czytaj dalej »Dni coraz krótsze, noce zimniejsze, mogą pojawić się pierwsze przymrozki. I chociaż kwiaty kwitną całą parą, to gatunki ciepłolubne musimy przenieść do pomieszczenia, jeśli chcemy zachować je na przyszły sezon.
Czytaj dalej »W naszym mieszkaniu znajdują się różne przedmioty z chromu, stali, cyny, żelaza itp. Każde z nich wymaga innej techniki czyszczenia i konserwacji.
Czytaj dalej »Rynek zalewa coraz większa ilość taniego towaru z zagranicy, który nie posiada odpowiedniego atestu. Używanie np. łyżek, misek, kubków, garnków z materiałów toksycznych może być groźne dla naszego życia i zdrowia.
Czytaj dalej »Po ślubie między mężem i żoną powstaje wspólność majątkowa, co oznacza, że wszystko, czego się od tej pory dorobicie, będzie wspólne.
Czytaj dalej »